Vervangen terreinleidingen RWZI Amsterdam

Vervangen terreinleidingen RWZI Amsterdam West, in opdracht van Stichting Waternet

Stichting Waternet wil de terreinleidingen op RWZI Amsterdam West renoveren. Het project bestaat uit het vervangen van een zestal PE wikkelbuisleidingen voor GVK Ø 1.200 mm . De werkzaamheden moeten uitgevoerd worden op een smalle zuivering en in binnen een beperkte werkstrook van 10 meter. De buizen moeten gefaseerd worden verwijderd. De ruimte tussen de leidingen bedraagt slechts 30 cm en de leidingen zijn constant in bedrijf (op de te vervangen leiding na).

Daarnaast moet er rekening gehouden worden met een bovengrondse luchtleiding, waarvoor een tijdelijke ophangconstructie wordt gerealiseerd. Alle te vervangen leidingen lopen naar bufferbakken. De aftakkingen naar de bufferbakken gaan van BOB -1,50 m¹ maaiveld naar -5,00 m¹ maaiveld. Op vijf van de zeven plaatsen lopen de aftakkingen onder lavafilters door. Ook deze leidingen zullen worden vervangen.

Daarnaast moet er veel sloop- en breekwerkzaamheden worden uitgevoerd van bestaande betonnen constructies en dienen er nieuwe constructies te worden vervaardigd. Ook zal de complete bovengrondse infrastructuur worden aangepast en vernieuwd.

Stichting Waternet
Amsterdam
2015
Gerealiseerd